PANASONIC

Panasonic

Panasonic započinje težnjom za stvaranjem vrijednih stvari. Budući da naporan i predan rad daje rezultate, inovativni proizvodi slijede jedan za drugim, pa nova tvrtka poduzima prve korake u preuzimanju uloge diva elektroničke industrije kakva je danas.


Povijest:

1936
Prvi električni ventilator s automatskim zakretanjem (stolni model od 36 cm).

1958
Na tržište je pušten prvi sobni klimatizacijski uređaj za ugradnju u kućanstvima.
Prije toga klimatizacijski su uređaji bili veliki i namijenjeni samo komercijalnoj uporabi. Panasonic je razvio prvi kompaktni klimatizacijski uređaj za prozore; bio je lagan i jednostavan za ugradnju, a poboljšavao je kvalitetu života u japanskim kućanstvima.

1973
Panasonic je pustio u prodaju prvu visokoučinkovitu toplinsku pumpu zrak-voda u Japanu.


1975
Panasonic je postao prvi japanski proizvođač klimatizacijskih uređaja u Europi.

2002
Generator iona i kisika — dva najvažnija sastojka u klimatizacijskim sustavima.


2008
Etherea, novi koncept klimatizacijskih sustava: visoka učinkovitost i vrhunska radna svojstva uz odličan dizajn. Etherea obuhvaća i vrlo inovativni osjetnik kvalitete zraka i pročistač zraka kako biste u svojem domu uvijek uživali u zdravom zraku.


2010
Panasonic je stvorio uređaje Aquarea, inovativni novi, nisko-energetski sustav projektiran da bi vam omogućio uživati u idealnim temperaturama i toploj vodi u domu, čak i uz iznimno niske vanjske temperature. Aquarea hladi ili grije te pruža potpunu udobnost. Aquarea je puno čišći, sigurniji i jeftiniji uređaj, te više vodi računa o okolišu od alternativa koje koriste plin, ulje i električnu energiju.


2011
Novo Panasonicovo VRF rješenje za velike zgrade najučinkovitije je u tom sektoru industrije u više od 74 % kombinacija. ECOi zadovoljava najzahtjevnije standarde koje zahtijevaju projektni uredi, arhitekti, vlasnici i instalateri.

2012
Nove plinske toplinske pumpe. Panasonicovi VRF sustavi na plin idealni su za projekte u kojima postoje ograničenja potrošnje energije. U 2012. godini Panasonic proširuje raspon plinskih toplinskih pumpi novom GHP linijom proizvoda GHP G Power (proizvodnja električne energije) i novim izmjenjivačima.


2013
Novi 3-cijevni ECOi. Najbolja učinkovitost za vašu zgradu. Naša nova 3-cijevna serija 6 postiže COP od 4,77 pri punom opterećenju, a čak i više prilikom povrata topline iz zgrade. Nema sumnje, Panasonic smanjuje utjecaj na okoliš!


Filozofija

"Prepoznavanjem svojih odgovornosti kao djelatnika u industriji, posvetit ćemo se napretku i razvoju društva, kao i dobrobiti ljudi putem poslovnih aktivnosti, te time unaprijediti kvalitetu života diljem svijeta."
Osnovne poslovne ciljeve tvrtke Panasonic Corporation formulirao je 1929. godine osnivač tvrtke Konosuke Matsushita.

Sedam principa tvrtke Panasonic Corporation

Doprinos društvu
Uvijek ćemo se ponašati u skladu s osnovnim poslovnim ciljevima, vjerno ispunjavajući svoje obveze kao industrijalaca prema lokalnim zajednicama u kojima poslujemo.

Čast i poštenje
Bit ćemo časni i pošteni kako u poslovnom, tako i u osobnom ponašanju. Bez obzira na talent i znanje, bez osobnog integriteta ne možemo zaslužiti poštovanje drugih niti poboljšati vlastito samopoštovanje.

Suradnja i timski duh
Ujedinit ćemo svoje sposobnosti kako bismo ostvarili zajedničke ciljeve. Bez obzira koliko smo kao pojedinci talentirani, bez suradnje i timskog duha tvrtka će samo imenom predstavljati društvo.

Neumorna nastojanja u području poboljšanja
Neprekidno ćemo nastojati poboljšati svoju sposobnost pružanja doprinosa društvu putem svojih poslovnih aktivnosti. Samo takvim neumornim nastojanjem možemo ispuniti svoj osnovni poslovni cilj i pripomoći u ostvarivanju trajnog mira i napretka.

Ljubaznost i smjernost
Uvijek ćemo biti srdačni i skromni, poštujući prava i potrebe drugih kako bi se ojačali zdravi društveni odnosi i poboljšala kvaliteta života u našim zajednicama.

Prilagodljivost
Neprekidno ćemo prilagođavati svoje razmišljanje i ponašanje kako bismo zadovoljili sve promjenjive uvjete oko sebe, pazeći na ponašanje u skladu s prirodom koje osigurava napredak i uspjeh u našim nastojanjima.

Zahvalnost
Djelovat ćemo s osjećajem zahvalnosti za sve pogodnosti koje smo primili, uvjereni da će takav stav biti izvor neograničene radosti i vitalnosti, što će nam omogućiti prevladavanje svih prepreka s kojima se susrećemo.