Košarica : 0 proizvod
Ukupni iznos sa PDV-om: : 0,00 €
Košarica prazna!
Proizvod osvježi
Kupon
dodaj
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
naplata

Dizalice topline

Zašto sve vise kućanstava koristi dizalice topline zrak / voda?

Već dugi niz godina na hrvatskom tržištu prodajemo i postavljamo proizvode vrhunske kvalitete.

Sustavi koje nudimo i postavljamo čine:

 • DAIKIN ALTHERMA
 • MITSUBISHI ELECTRIC ECODAN & ZUBADAN
 • PANASONIC AQUAREA
 • FUJITSU WATERSTAGE
 • TOSHIBA ESTIA
 • LG THERMA V
 • GREE VERSATI

Sve navedene su visoko učinkovite dizalice topline zrak/voda renomiranih proizvođača koje Vam osiguravaju ugodno grijanje i hlađenje prostora te grijanje potrošne tople vode uz DC Invertersku tehnologiju i korištenje zraka kao besplatnog i obnovljivog izvora energije.

Zasto uopće odabrati dizalicu topline zrak / voda kao sustav u Vašem kućanstvu?

To je sustav koji je jednostavan te prilagodljiv za instalaciju, samu primjenu te za korištenje i eksploataciju. Možete ga koristiti za Vaše nove objekte, rekonstrukcije postojećih objekata ili rekonstrukcije postojećih (tradicionalnih, manje učinkovitih i nesigurnijih) sustava grijanja.

Dizalice topline zrak/voda predstavljaju najbolji izbor ne samo kod planiranja novih izvora topline, već se zbog svoje fleksibilnosti i prilagodljivosti na postojeće instalacije često koriste kod zamijene postojećih tradicionalnih sustava grijanja, kojima otkucava tehnološki vijek. Ono što dizalice topline čini jako prhvatljivim za primjenu je i vrlo jednostavna prilagodba na postojeće instalacije na objektu.

Prednosti u odnosu na tradicionalne sustave grijanja?

• Grijanje obnovljivim izvorom energije – do 75% toplinske energije uzima se iz okoline. Manji mjesečni /sezonski troškovi.
• Ekološko grijanje – smanjenje emisija CO2 prema okolini do 60%
• Grijanje neovisno o nestašici osnovnih pogonskih energenata (ulje/plin) – jedna od glavnih prednosti u budućem razdoblju o čemu treba svakako voditi računa
• Osigurana mogućnost hlađenja – vrijednost koja garantira potpunu ugodnost tijekom cijele godine s istim sustavom
• Smanjeni pogonski i troškovi održavanja – koji nisu zanemarivi kako investicijski tako i vremenski tj. ne treba planirati punjenje, servis i smještaj spremnika pogonskih goriva
• Mogućnost dobivanja novčanih poticaja od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) te jedinica lokalne samouprave (županija, gradovi i općine) koje velikim dijelom sufinanciraju ugradnju sustava obnovljivih izvora energije (dizalice topline zrak/voda) u kućanstvima što nam govori o značaju dizalice topline u uštedi energije i smanjenju troškova te u zaštiti okoliša.

Ograničenja?

• Potreban je niskotemperaturni režim grijanja (do 55°C) s niskotemperaturnim radijatorima, što znaci da u slučaju eventualne rekonstrukcije i prijelaza s postojećih visokotemperaturnih radijatora treba povećati broj članaka ili promijeniti radijatore.
• Nesto veća inicijalna ulaganja no kada uzmemo u obzir da govorimo o visoko učinkovitim sustavima kojima rješavamo i kompletno hlađenje objekta te da imamo mogućnost sufinanciranja putem državnih poticaja ovakvi sustavi s obnovljivim izvorima topline su upravo oni koji garantiraju brži povrat uloženih sredstava.

Mitsubishi Electric u paleti svojih proizvoda ima ECODAN, a Gree VERSATIdizalice topline zrak / voda.
Raspon kapaciteta ovakvih dizalica topline je od najmanjih 4kW za stanove i apartmane pa sve do preko 25kW za veće objekte, kuće, vile, hotele i sl.

Dizalice topline zrak/voda ECODAN, VERSATI i ALTHERMA pružaju veliku fleksibilnost odabira unutarnjih jedinica i mogućnost izbora načina grijanja i hlađenja prostora te grijanja potrošne tople vode (PTV).

Primjer grijanja/hlađenja prostora:
podnim grijanjem, niskotemperaturnim radijatorima, ventilokonvektorima i površinskim hlađenjem.

Sustav uz mogućnost grijanja zimi ili hlađenja prostora ljeti također omogućuje i pripremu potrošne tople vode u spremniku PTV te mogućnost integriranja dodatnog izvora topline kao sto su solarni sustavi, termo ili elektro kotao za zagrijavnje potrošne tople vode pri tome koristeći namjenske spremnike s dvije zavojnice ili spremnike sa sustavom “spremnik u spremniku”.

Sustav dizalica topline sastoji se od:

– vanjske jedinice koja svojom naprednom DC Inverterskom tehnologijom uz malu količinu elektricne energije apsorbira toplinu iz zraka i podiže je na višu energetsku razinu te je koristi za grijanje, hlađenje i pripremu potrošne tople vode.
– pripadajuće unutarnje jedinice (Hydro Box) za ugradnju u npr. strojarnicu, spremište, ostavu, garažu i slične prostore, a koja se sastoji od izmjenjivača ekološki prihvatljivog radnog medija freon R410A/voda, pumpe vode, el. grijača i ostale zaporne i regulacijske tehnike za potrebe grijanja i hlađenja vode koja cirkulira u kompletnom sustavu.
– dodatnih opcijskih elemenata kao što su: spremnik potrošne tople vode (raspon od 200l do 400l), ogrjevno/rashladna tijela spojiva na opisani sustav za grijanje/hlađenje prostora, a koja mogu biti ventilokonvektori, niskotemperaturni radijatori, elementi podnog grijanja i stropnog hlađenja. Sve navedeno dobavljamo i postavljamo.

Inteligentna kontrola i automatika sustava jednostavno i intuitivno sučelje na zaslonu daljinskog upravljača te nesmetan rad sustava u široko temperaturnom rasponu vanjskog zraka od -25°C do +48°C, te širokim rasponom polaznih temeperatura vode od +5°C do +60°C čine ovaj sustav idealnim rješenjem za potrebe grijanja, hlađenja i nesmetane pripreme potrošne tople vode tijekom cijele godine.

Ovaj multifunkcionalni sustav idealan je za stanove, apartmane, obiteljske kuće, vile, vikendice, hostele i slične objekte.

Zaključak

 • Dizalice topline koriste se za niskotemperaturno grijanje – optimalan rad dizalica topline s temperaturom polazne vode do 55 ºC za grijanje i do 7 ºC za hlađenje.
 • Pogonski troškovi u odnosu na konvencionalne sustave grijanja su niži od 10% do 40% za plinsko grijanje i 25% do 65% za grijanje putem lož ulja.
 • Grijanje i hlađenje putem dizalice topline skraćuje period povrata ulaganja u odnosu na tradicionalne sustave do 10 godina. Radi se o pocetnoj investiciji od 1,5 do 2 puta većoj u odnosu na konvencionalno grijanje putem lož ulja ili plina.
 • Iskustva iz europskih zemalja ukazuju da će i u Hrvatskoj doći do ekspanzije u primjeni dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja.

Za bilo kakva dodatna pitanja i izvid prostora slobodno nas kontaktirajte.

NAPOMENA: Ukoliko se odlučite na ovakav ili sličan sustav, vrlo je bitno da se obavi termodinamički proračun objekta. Na takav način biti ćete sigurni da će nuđeni sustav zadovoljiti Vaša očekivanja.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.