Košarica : 0 proizvod
Ukupni iznos sa PDV-om: : 0,00 €
Košarica prazna!
Proizvod osvježi
Kupon
dodaj
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
naplata

Zašto su dizalice topline zrak/voda odjednom posvuda?

Već dugi niz godina, točnije od 2000. smo prisutni na hrvatskom tržištu kako bismo pružili proizvode visoke kvalitete, odradili njihovu montažu te naravno informirali naše klijente.

Prije nego što krenemo da se upoznamo sa nekim od brandova koje nudimo i montiramo:

Daikin Altherma 3

Mitsubishi Electric Ecodan & Zubadan

Panasonic Aquarea

Vaillant aroTHERM

LG Therma V

Samsung EHS

Gree Versati III & IV

Toshiba Estia

Fujitsu Waterstage

Svi ovi modeli uređaja su iznimno učinkovite dizalice topline koje funkcioniraju na zrak-vodu. Izdvojili smo vam renomirane proizvođače koji će vam zasigurno omogućiti ugodno grijanje prostorija tijekom zime kao i hlađenje uz pomoć klima uređaja za vrijeme ljetnih mjeseci.

Uz to moguće je i grijanje potrošne tople vode. Uz DC Inverterska tehnologiju koristi se zrak, podzemne vode i zemlja kao zeleni izvor energije.

 

Da vidimo zašto biste uopće trebali odabrati dizalicu topline

 

Ovaj princip  novodizajniranih uređaja ističe se svojom praktičnošću, fleksibilnošću za postavljanje, korisnom primjenom i uporabom, te laganom održavljivošću.

Možete ga primijeniti u novosagrađenim stambenim jedinicama i adaptacijom postojećih, pa čak i prilikom zamjene tradicionalnih sustava grijanja koji su postali zastarjeli i manje efikasni.

Dizalice topline ili toplinske pumpe nisu samo optimalano rješenje za nove izvore topline. Zbog mogućnosti prilagođavanja postojećim instalacijama, često se koriste kako bi se zamijenili tradicionalni uređaji grijanja. Dosegli su kraj svoje tehnološke uporabnosti te ih valja zamijeniti.

 

Koji su to njihovi aduti koje tradicionalni sustavi grijanja nemaju? 

 • Korištenje zelene energije - 70% do 80% toplinske energije dolazi iz okoline što rezultira manjim financijskim izdacima.
 • Ekološki prihvatljivo rješenje – snižava ispuh CO2 za do 60%.
 • Nezavisno prema ograničenim izvorima goriva poput nafte - ovo je prvi veliki korak prema održivoj budućnosti.
 • Obezbjeđena opcija hlađenja - što osigurava optimalne uvjete tijekom cijele godine s jednim te istim uređajem.
 • Smanjeni operativni troškovi - koji su značajni kako s aspekta početnih investicija tako i u vremenskom smislu. Punjenje spremnika goriva nije potrebno što znatno olakšava situaciju.
 • Postoji šansa da se dobiju razno razni poticaiji za održivi razvoj na lokalnoj i europskoj razini. U velikoj mjeri subvenciraju korištenje “eco friendly” uređaja.

 

Kako i za sve, tako i ovdje postoje neka ograničenja

 • Nisku temperaturu grijanja se neophodno mora održavati (do 55°C). U slučaju da imate niskotemperaturne radijatore. Prilikom adaptacije treba zamijeniti postojeće visokotemperaturne radijatora ili napraviti modifikacije.
 • Na samom početku ulaganja su nešto veća, no morate uzeti u obzir više stvari. Riječ je o iznimno efikasnim i složenim sustavima koji ne samo da griju nego i hlade stambene prostore. Lijep dodatak je što imate mogućnost tražiti razno razne europske poticaje kako bi smanjilo početi ulog. Na sve to koristi se zelena energija upravo kako bi se očuvao planet i brže te pametnije odradio povrat investicije.

Mitsubishi Electric u svom asortimanu nudi ECODAN liniju proizvoda, Gree dizalice VERSATI na zrak/vodu, Daikin kao najrazvikaniji europski brand koji je na glasu kao kvaliteta ima Altherma, LG koji konkurira cijenama i tehnologijom Therma, Panasonic koji je uvijek prisutan i jak Aquarea, te u zadnje vrijeme se probija novi brand Vaillant sa AroTHERM toplinskim pumpama. Svi proizvođači nude veliki izbor unutarnjih te vanjskih jedinica kao i pripremu potršne tople vode PTV. Dostupni modeli od 4kw do 8kw za stanove, do 16kw za moderne vile te 25kw za hotele.

Na primjeru grijanja/hlađenja prostora, sustav može koristiti različite metode kao što su podno grijanje, niskotemperaturni radijatori, ventilokonvektori i površinsko hlađenje.

S ovom tehnologijom je isto tako moguća integracija s dodatnim izvorima energije poput solarnih panela.

Od čega se sastoji sustav dizalica toplina?

Vanjske jedinice koja apsorbira toplinu iz okoline poput tla, zraka ili podzemnih voda uz pomoć Inverter tehnologije pritom trošeći minimalno električne energije. Zatim se ta toplina povisuje na veći stupanj kako bi se koristila za zagrijavanje, rashlađivanje te pripremu tople vode.

Unutarnje jedinice (Hydro Box) koje se montira u prostorijama kao što su strojarnica, spremište, ostava. Uključuje izmjenjivač s R410A ili R290, vodenu pumpu, električni grijač i potrebnu regulacijske djelove za zagrijavanje vode koja cirkulira kroz cjelokupni sustav.

Dodatne oprema: spremnici tople vode (kapaciteta od 200l do 400l), solarni paneli, uređaji za grijanje i hlađenje prostora poput radijatora, klima uređaja, podgnog grijanja koji su spojeni na prijespomenuti sistem. Sve opremu i uređaje isporučujemo i montiramo.

Umjetna inteligencija odnosno smart sistem pruža vam izravno nezahtjevno namještanje putem zaslona na daljinskom upravljaču. Široki raspon temperatura zraka od -25°C do +50°C  zajedno s temperatura vode od +5°C do +60°C. Samim time uočavamo kako je to praktično rješenje za sva 4 godišnja doba.

 • Dizalice topline predstavljaju optimalno rješenje za niskotemperaturno grijanje, postižući izvrsne rezultate pri temperaturi polazne vode do 55 ºC za grijanje i čak 7 ºC za hlađenje.
 • Usporedba s tradicionalnim sustavima grijanja pokazuje znatno manje pogonske troškove, smanjenje od 10% do 40% u odnosu na plinsko grijanje i čak 25% do 65% u odnosu na grijanje putem lož ulja.
 • Investiranje u grijanje i hlađenje pomoću dizalica topline rezultira znatno bržim povratom ulaganja, obično unutar 10 godina. Iako je početna investicija obično 1,5 do 2 puta veća od investicije u tradicionalne sustave grijanja putem lož ulja ili plina.
 • Iskustva iz europskih zemalja ukazuju na rastuću popularnost dizalica topline u sustavima grijanja i hlađenja u Hrvatskoj.

Za dodatne informacije ili procjenu vašeg prostora, slobodno nas kontaktirajte.

NAPOMENA: Ako se odlučite za ovakav ili sličan sustav, ključno je provesti termodinamički proračun objekta za dizalice topline kako biste bili sigurni da će predloženi sustav zadovoljiti vaše potrebe i očekivanja.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.