Košarica : 0 proizvod
Ukupni iznos sa PDV-om: : 0,00 €
Košarica prazna!
Proizvod osvježi
Kupon
dodaj
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
naplata

Podno grijanje

Podno grijanje je pojam estetskog i komfornog načina grijanja - bez cirkulacije prašine i suhog zraka. Ne zauzima prostor, ne zahtijeva postavljanje radijatora, a toplinu predaje izravno okolini. Podno je grijanje zdravstveno prihvatljivije i ekonomičnije od klasičnog radijatorskog grijanja.

Toplinska ugodnost pri radu sustava podnog grijanja je moguća na energetski štedljiv način, jer umjesto radijatora koristimo plohe poda, koje imaju znatno veću površinu, što omogućuje snižavanje temperature polaznog voda na 45°C. Zbog toga je moguće koristiti energetski štedljivije izvore toplinske energije, čime se smanjuje trošak goriva i onečišćenje okoline. Također podno grijanje uzrokuje manje prašine kao i manje alergije jer štiti od uzročnika alergija sa suhim podovima.

Na osnovu izračunatog gubitka dobitka topline za svaku prostoriju odabire se veličina krugova podnog grijanja. Podno grijanje se izvodi polaganjem plastičnih polietilenskih, molekularno visoke gustoće i trajno stabilnih PEX cijevi od umreženog polietilena dimenzija 16 x 2 mm. Cijevi polažemo u spirali da omogućimo ujednačeno grijanje cijele površine.

Krugovi podnog grijanja su spojeni na razdjelnik čija veličina ovisi o broju krugova podnog grijanja. Razdjelnik ima ugrađene slavine za punjenje i pražnjenje, odzračnike i priključke na sustav grijanja sa topmetrima i elktrotermičkim pogonima. Razdjelnike smještamo u ugradbeni ormarić podnog grijanja, čije dimenzije o dimenzijama razdjelnika kojeg smještamo unutar ormarića.

U sklopu ugradbenog ormarića se nalazi i cirkulacijska crpka te mješački elektromotorni ventil za regulaciju temperature polazne vode sa temperaturnim nalijegajućim osjetnikom.

Po montaži PE cijevi se se obavlja ispitivanje na nepropusnost, te se cijevi, koje moraju biti pod tlakom, zalijevaju posebnom cementnim estrihom, koja će omogućiti što bolji prelaz topline na pod, a ujedno dati potrebnu čvrstoću.

Regulacija temperature prostorije se odvija u svakoj prostoriji samostalno putem digitalnog sobnog termostata

montiranim na zid prostora, najčešće u blizini prekidača za svjetlo.

Termostat je ožičenjem spojen na elektrotermički pogon svakog kruga grijanja koji se nalazi u razvodnom ormariću na razdjelnicima. Elektrotermički pogon je on-off ventil u dvije točke, koji zatvara ili otvara protok vode kruga grijanja.

Polaznu temperaturu vode držimo na cca. 45°C pomoću troputog elektromotornog ventila na kojem sa termoglavom namjestimo željenu temperaturu vode. Cirkulaciju vode ostvarujemo sa elektronsko reguliranom visokoučinkovitom cirkulacijskom crpkom, sve smješteno u razvodnom ormariću podnog grijanja.

Regulacijska stanica se pričvršćuje direktno na razdjelnike podnog grijanja. Regulacija temperature je omogućena miješanjem vode preko troputog ventila polaznog i povratnog voda. Izbor temperature vode je omogućen sa temperaturnim regulatorom sa nalijegajućim osjetnikom i troputim ventilom. Ogrijevni medij je pokretan sa elektronički reguliranom crpkom, koja je sastavni dio regulacijske stanice. Uredbom o uštedi energoje, zahtjeva da se regulacija temperature omogući u prostoriji pomoću automatskih uređaja, odnosno sobnih termostata. Za svaku prostoriju instalirati ćemo sobni termostat, koji je sa kablom povezan sa elektrotermičkim pogonom svakog kruga grijanja.

RI Klima Opatija Vam nudi usluge postavljanje i puštanje u pogon sustava podnog grijanje bez obzira kakav energent koristili. Kontaktirajte nas za više informacija.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.