Košarica : 0 proizvod
Ukupni iznos sa PDV-om: : 0,00 €
Košarica prazna!
Proizvod osvježi
Kupon
dodaj
AJAX loader
Coupon code invalid! Please re-enter!
naplata

Radna tvar R32

Radna tvar R410-A trenutačno se koristi u većini klimatizacijskih uređaja na tržištu. Riječ je o mješavini koja se sastoji od dvije različite radne tvari i ima nekoliko prednosti, zbog čega se tako učestalo upotrebljava. Međutim, od 2025. godine ta će radna tvar biti zabranjena zbog svog visokog potencijala globalnog zatopljenja (GWP = broj koji izražava potencijalni utjecaj koji bi određena radna tvar imala na globalno zatopljenje ako bi je se ispustilo u atmosferu).

Radna tvar R32 predstavlja novu generaciju rashladnih plinova koji ima još manji utjecaj na životnu sredinu od prethodnih plinova. R32 efikasno prenosi toplinu i može smanjiti potrošnju električne energije do 10% u usporedbi sa klima uređajima koji za rashlađivanje koriste druge rashladne tvari. Osim toga, u usporedbi sa plinovima koji se danas široko koriste poput R22 i R410-A, freon R32 ima za jednu trećinu manji utjecaj na globalno zagrijavanje i nizak utjecaj na životnu sredinu.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje.